miercuri, 8 iunie 2011

Spanac

Dificultate:[#####.....]
Timp necesar:45 minute
Portii:6

Ingrediente

1 kg spanac
100 ml lapte
2 linguri smantana
50 g cascaval ras
sare, piper
cimbru

Mod de preparare

Forma cu piure de spanac inainte de a fi data la cuptor
1
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o cratita de 5 l se pun 2 l de apa si se lasa pana incepe sa fiarba. Se pune spanacul si se lasa cateva minute pana este oparit (se testeaza daca coditele sunt moi).
Spanacul frumos rumenit
2
Se toaca cu mixerul (capatul cu cutit) pana se obtine un piure. Se amesteca cu laptele si smantana. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinta. Se presara cascavalul ras. Se da la cuptor 20 de minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu