joi, 9 iunie 2011

Saratele/saleuri

Timp necesar:120 minute

Ingrediente

250g margarina
250 g branza de vaci
12 linguri de faina
1 lingurita rasa sare
1 ou
mac/chimen/cascaval ras

Mod de preparare

Coca intinsa, data cu ou si presarata cu mac, chimen si susan
1
Se face o coca din margarina, branza de vaci, faina si sare. Se lasa la rece cam o ora.
Sectiune
2
Se imparte coca in 2-3 parti. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Se bate oul intr-o canuta. Se unge cu o pensula foaia cu ou batut, apoi se pune dupa preferinta mac/chimen/susan/cascaval ras. Se taie cu dosul lamei cutitului betigase 1x10 cm sau cu cutitul special, ondulat pentru taiat coca.
Saratele/saleuri rumene si crocante
3
Tava se unge cu margarina/ulei si se tapeteaza cu faina. Daca aveti mai multe tavi folositi-le. Atentie daca le puneti pe 2 gratare ca cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Sugestii

Merg foarte bine cu bere!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu