joi, 9 iunie 2011

Scoarta de copac

Dificultate:[####......]
Timp necesar:60 minute
Portii:12 – 14

Ingrediente

500 g faina
1 pachet de margarina (250g)
1 ou
3 linguri smantana
10 g drojdie
o cana nuci
o cana zahar tos
jumatati de conserva

Mod de preparare

Coca intinsa
1
Se amesteca margarina cu 400 g faina pana se incorporeaza. Se adauga smantana, oul si drojdia dizolvata in putina apa; se amesteca pana se omognizeaza. Daca este cazul se mai pune si restul de faina.
Se taie betigase
2
Nucile se dau prin masina de biscuiti. Se lasa coca sa se odihneasca 20 de minute pe masa de lucru. Daca doriti puteti congela o parte din coca.
Scoarta de copac scoasa din cuptor
3
Se rupe o bucata de coca si se intinde o foaie de o grosime de aproximativ 2 milimetri. Se taie cu cutitul ondulat in fasii lungi de 5-7 centrimetri si late de 2 centimetri. Se presara nuca si zaharul tos. Se preseaza cu facaletul, in coca, nucile si zaharul. Se incalzeste cuptorul.
Prima transa din trei
4
Se pun betigasele pe conserve si se dau la cuptor, la foc mediu 350°F circa 20 de minute. Se scot cand sunt frumos rumenite. Se servesc reci. Se pastreaza la temperatura camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu