miercuri, 8 iunie 2011

Quiche cu ciuperci

Timp necesar:85 minute

Ingrediente

pentru o tava rotunda cu diametrul de 24–26 cm

Coca

250 g faina
150 g unt sau margarina rece, taiata cubulete
1/2 lingurita sare
5-8 linguri de apa foarte rece
1 galbenus

Umplutura

5 linguri smantana
3 oua
1 albus (ramas de la coca)
200 g ciuperci
4 felii lungi de bacon
350 g mozzarela si cascaval
sare, piper, nucsoara, busuioc

Mod de preparare

Coca pusa in forma
1
Se face o coca din faina, unt, sare. Rezulta o coca faramicioasa. Se adauga 5 linguri de apa rece amestecate cu galbenusul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot. Daca inca este faramicioasa se mai pune apa rece, putin cate putin. Se da la rece 30 de minute.
Inainte de a fi pusa in cuptor
2
Pe planseta data cu faina se face o foaie rotunda cat sa cuprinda marginile tavii pana sus.
Bebe quiche
3
Se taie feliute baconul si ciupercile si se aseaza uniform pe coca, in forma. Se bat ouale intr-un castronel, se amesteca cu smantana, cu branza si cascavalul rase, se condimenteaza. Acest amestec se toarna in forma peste bacon si ciuperci.
Quiche cu ciupeci si bacon
4
Se da cuptor, la foc mediu, 40 de minute.

Sugestii

In general gustul quichei este dulceag, asa ca incercati sa gasiti un cascaval mai dulce gen svaiter, sau folositi branza de vaci dulce, urda sau ricotta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu