Dificultate: |
Timp necesar: | 30 minute |
Portii: | 4 |
Ingrediente
750 g somon file
8 felii lungi de bacon
350 g ciuperci
3 catei mari de usturoi
3 fire de ceapa verde
2 linguri patrunjel tocat
1/4 pahar (55 ml) sos de stridii (oyster sauce)
125 ml apa
15 g unt
Mod de preparare
1
Se taie somonul in 4 bucati si se inveleste fiecare bucata intr-o felie de bacon. Sosul este suficient de sarat si nu aveti nevoie sa puneti sare la peste. Se pune fileul intr-o tava cu putina apa pe fund si se da la cuptor (broiler) 20 de minute pana se rumeneste usor.2
Se taie celelalte 4 felii de bacon in bucatele de 1–2 cm. Se pun la prajit in tigaie ca sa se topeasca grasimea. Aveti grija sa nu devina crocante. Se pastreaza o lingura de grasime in tigaie, restul se arunca. Separat se pun la fiert 125 ml de apa.3
Intre timp se taie usturoiul si ciupercille bucatele mici (taiati-le la fel cum taiati ceapa). Se pun peste bacon si grasimea lasata de acesta si se calesc. Daca nu e suficienta grasime, puneti putina apa.4
Se taie frunzele de la ceapa in bucatele de 2 cm, iar patrunjelul se toaca marunt.5
Dupa ce s-au calit ciupercile, se pune si sosul de stridii amestecat cu apa fiarta. Se aduce la punctul de fierbere. Daca vi se pare ca nu e suficient de gros mai lasati-l putin sa fiarba. 6
Se da focul la minim si se pun ceapa si patrunjelul. Se amesteca un minut. Se stinge focul si se pune untul. Se amesteca pana se topeste. 7
Se pune peste peste si se serveste fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu