miercuri, 8 iunie 2011

Somon cu iaurt si garnitura de orez cu lapte de cocos

Dificultate:[#####.....]
Timp necesar:45 minute
Portii:6

Ingrediente

Marinata pentru somon

6 buc file de somon
100 ml iaurt
1 1/2 lingurita coriandru macinat
1 1/2 lingurita chimen macinat
1 lingura coriandru proaspat tocat
zeama de la o jumatate de lamaie
sare

Garnitura de orez cu lapte de cocos

500 g orez (basmati)
2 cepe
2 ardei grasi
300 g mazare congelata
100 ml lapte de cocos
1 lingura de ulei
sare

Mod de preparare

Marinata de iaurt turnata peste fileurile de somon
1
Se spala si se toaca coriandrul proaspat. Aveti nevoie de o lingura cu varf. Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Intr-un castronel se amesteca iaurtul, coriandrul macinat, chimenul macinat, coriandrul proaspat, zeama de lamaie si sarea. Se pune sosul peste somon, in tava, si se lasa sa se marineze 15 – 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 180`C. Pestele se pune in cuptor in acelasi timp cu orezul, aproximativ 20 minute.
Orezul pus la calit peste ceapa si ardei
2
Se taie ceapa si ardeiul cubulete si se pun la calit intr-o intr-o cratita de 2 l cu 1 lingura de ulei. Se lasa 5 minute la foc mediu, amestecandu-se sa nu se arda sau sa se prinda de fundul cratitei. Se adauga orezul spalat si se amesteca 1 minut.
3
Peste orez se pun 3 cani cu apa, mazarea si laptele de cocos si se dau intr-un clocot. Se verifica daca s-a fiert orezul sau daca mai este nevoie sa mai adaugati apa (fierbinte). Se da la cuptor aproximativ 15 – 20 de minute. Somonul se serveste pe un pat de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu