miercuri, 8 iunie 2011

Dovlecei umpluti

Dificultate:[####......]
Timp necesar:70 minute
Portii:4–5

Ingrediente

4-6 dovlecei

Umplutura

500 g carne tocata
1 ceapa medie
1 felie de paine
2 linguri cu varf cu orez
1/2 legatura de patrunjel
1/2 de marar
200 g bulion
1 cub de supa
sare, piper
smantana pentru servit

Mod de preparare

Dovlecei umpluti
1
Se spala dovleceii, se taie pe lung in jumatate. Se scobesc si se presara sare.
Dovlecei umpluti cu apa si bulion, gata de pus in cuptor
2
Se amesteca carnea tocata cu urmatoarele patru ingrediente. Se umplu dovleceii cu carne, se aseaza in tava si se acopera cu supa si bulion.
3
Se dau la cuptor 1 ora la foc mare (450°F). Aveti grija sa nu se arda. Daca vreti puteti sa-i lasati mai mult sa scada ca sa obtineti un sos concentrat si gustos.

Sugestii

Din miez se pot face chiftelute din dovlecel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu