Dificultate: |
Timp necesar: | 30 minute |
Portii: | 20 |
Ingrediente
2 oua
1 cana g faina
1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
1 zahar vanilat
un praf sare
25 ml ulei
Mod de preparare
1
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.2
Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.3
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.Sugestii
Se pot servi cu:
- crema de ciocolata si inghetata de vanilie,
- banane si crema de ciocolata
- gem sau dulceata
- miere si nuci
- branza de vaci cu stafide, etc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu