miercuri, 8 iunie 2011

Clatite

Dificultate:[###.......]
Timp necesar:30 minute
Portii:20

Ingrediente

2 oua
1 cana g faina
1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
1 zahar vanilat
un praf sare
25 ml ulei

Mod de preparare

Se intoarce clatita
1
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
Clatite cu ciocolata, inghetata de vanilie, frisca si sos de ciocolata
2
Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.
Clatite cu banane si Nutella
3
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.

Sugestii

Se pot servi cu:

- crema de ciocolata si inghetata de vanilie,

- banane si crema de ciocolata

- gem sau dulceata

- miere si nuci

- branza de vaci cu stafide, etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu