miercuri, 8 iunie 2011

Cheesecake (prajitura cu crema de branza)

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90 minute
Portii:8
Calorii:2400

Ingrediente

Cantitatile sunt pentru o tava cu diametrul de 23 cm.

Crusta

200 g biscuiti Digestive
50 ml unt topit

Crema

450 g crema de branza
200 ml frisca nebatuta
200 g zahar
3 oua
esenta de vanilie

Mod de preparare

Crusta

Crusta din biscuiti
1
Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta de 4 cm si se amesteca cu untul topit. Se preseaza pe margini in asa fel incat sa arate ca o crusta. Se da la cuptor 10-15 minute pana se rumeneste usor. Se lasa sa se racoreasca.
Se pune umplutura

Crema

2
Branza daca este la temperatura camerei se lucreaza mai usor. Intr-un castron se amesteca branza, zaharul si frisca. Ouale se pun unul cate unul.
Cheesecake-ul gata de dat la cuptor
3
Se pune umplutura in crusta. Se da la foc mic-mediu (325°F) 50 de minute pana se rumeneste frumos.
Cheesecake cu o alta crusta
4
Se poate scoate din forma calduta. Se serveste dupa ce in prealabil a stat la frigider minim 3 ore.

Sugestii

Nu umpleti crusta pana la refuz. Creste si poate da pe afara.

Puteti folosi si biscuiti cu ovaz in loc de Digestive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu