joi, 9 iunie 2011

Prajitura pentru cafea

Dificultate:[######....]
Timp necesar:70 minute
Portii:10 – 12
Calorii:4705

Ingrediente

110 g margarina
175 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua
250 ml smantana
250 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
85 g margarina
200 g zahar maro (light brown sugar)
2 lingurite de scortisoara
1 cana de 250 ml cu nuci taiate bucatele

Mod de preparare

Se toarna amestecul
1
Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron. Se adauga ouale si se amesteca cu mixerul inca 3 minute sau mai mult. Se adauga si smantana si se amesteca pana se incorporeaza.
2
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F).
3
Intr-un alt castron se amesteca bine cele 80 de grame de margarina cu zaharul maro si scortisoara. Se adauga nucile taiate bucatele.
Se pune primul strat de coca si nucile
4
Aveti nevoie de o forma de chec lunga sau o forma ca cea din imagine cu diametrul de 10”. Se unge bine cu grasime. Se pune jumatate din aluat, apoi jumatate din amestecul cu nuca, cealalta jumatate de aluat peste care se pune amestecul cu nuca ramas. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu