miercuri, 8 iunie 2011

Prajitura China

Dificultate:[#####.....]
Timp necesar:70 minute
Portii:10 – 12

Ingrediente

Coca

200 g nuci macinate
100 g faina
200 g zahar
200g unt la temperatura camerei
6 albusuri
2 linguri cacao

Glazura

4 galbenusuri
200 g zahar pudra
o lingurita zeama lamaie
25 g ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Foile

Amestecul din nuca, zahar, unt, faina
1
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.

Glazura

2
Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.
Prajitura China
3
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.

Sugestii

Din cele 2 galbenusuri ramase se pot face cornulete cu nuca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu