miercuri, 8 iunie 2011

Musaca

Dificultate:[#####.....]
Timp necesar:90 minute
Portii:6

Ingrediente

1 kg cartofi sau dovlecei sau vinete
400 g carne tocata
1 ceapa mare
2-3 oua
200 ml bulion sau 2 rosii mari
1/2 legatura patrunjel
2 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
smantana pentru servit

Mod de preparare

Musacaua fara sos
1
Se taie ceapa cubulete mici si se caleste in ulei si apa. Cand este aproape translucida se pune carnea tocata si se mai lasa 5 minute. Se adauga bulionul si condimentele si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Cand e rece se amesteca cu 3 oua batute bine si patrunjelul.
O portie de musaca
2
Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie felii de 1 cm grosime. Daca folositi dovlecei sau vinete se presara sare pe felii si se lasa 20 de minute pe un servet care sa absoarba zeama formata.
3
Intr-o tava de 22x33 cm se pune un strat de cartofi, apoi se pune carnea si al doilea strat de cartofi. Se acopera cu apa sau supa. Se da la cuptor la foc mediu 450°F cam o ora. Se verifica daca s-au fiert cartofii. Se serveste calda cu smantana.

Sugestii

Se pot fierbe sau praji cartofii, dovleceii si vinetele inainte de a fi pusi in tava ca sa se faca mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu