miercuri, 8 iunie 2011

Mancare de vinete si fasole cu iaurt

Dificultate:[####......]
Timp necesar:90 minute
Portii:4
Calorii:1695

Ingrediente

450 g carne
1 ceapa medie
1 vanata medie
225 g suc de rosii sau rosii taiate cubulete
fasole (conserva–400g)
1 lingurita boia dulce
1,5 pahare de iaurt
2 linguri de ulei (de masline)
1/2 lingurita de nucsoara
1 ligurita rasa cimbru
sare, piper

Mod de preparare

Vinetele date cu sare si puse pe servetel
1
Se spala vanata si se curata de coaja. Se taie in felii subtiri de aproximativ 0,5 cm. Se sareaza si se pun pe un servet care sa absoarba zeama formata. Se lasa 30 de minute. Se aprinde cuptorul - 375°F.
Vinete prajite in teflon
2
Intr-o tigaie(teflon) cu ulei si se pun vinetele sa se frig pe ambele fete pana devin usor maronii.
Ceapa calita cu pui
3
Se pune restul de ulei in tigaie si se prajeste carnea (puiul). Cand s-a prajit se adauga fasolea scursa, sosul de rosii, cimbrul si boiaua. Se amesteca.
Vasul cu mancare, ultimul strat de vinete
4
Intr-un castronel se amesteca iaurtul cu nucsoara.
Mancarea in cuptor, cu iaurtul deasupra
5
Intr-o tava putin mai inalta sau o cratita se pune primul strat de vinete prajite, un strat de fasole, vinete, fasole, vinete si deasupra se toarna amestecul din iaurt. Se da la cuptor aproximativ o ora pana se rumeneste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu