miercuri, 8 iunie 2011

Eclere (choux)

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90 minute
Portii:12 eclere

Ingrediente

225 ml apa
125 g unt sau margarina
125 g faina
4 oua
un praf sare
budinca de cacao sau de vanilie
ciocolata cu lapte (optional)

Mod de preparare

1
Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se adauga faina. Se pune inapoi la foc mic si se amesteca pana incepe sa se desprinda dupa margine si se face ca o bila.
Eclere cu ciocolata
2
Dupa ce s-a mai racorit se pun cele 4 oua si se amesteca cu mixerul. Se ia compozitia cu o lingurita si se pun in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la 375°F, cuptor preiincalzit.
3
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, apoi fiecare ecler (choux) se taie pe orizontal, dar nu pana la capat.

Sugestii

Se pot umple cu budinca de cacao sau vanilie. Se pot acoperi cu ciocolata topita in bain marin.

Daca doriti sa le serviti ca aperitiv le puteti umple cu branza frecata cu marar, pate de ficat, pasta de peste, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu