Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 12 |
Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava cu latura de 24 cm
Foi
375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
Crema
900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare
Foi
1
Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.Crema
2
Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu. 3
Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume. In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule – adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.4
Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul. Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar. Sugestii
Daca aveti cocoloase, bagati cutitul de la mixer pana le eliminati pe toate si crema devine omogena. O alta alternativa este sa folositi un blender pentru a o repara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu