Dificultate: |
Timp necesar: | 30 minute |
Portii: | 3 |
Ingrediente
Peste
750 g file de cod
1 cubulet de unt
sare si piper
Sos
25 g unt
3 linguri rase de faina
250 ml supa de peste
1/2 lingurita de otet
2 galbenusuri
1 lingurita cu varf cu zahar
3 linguri de marar tocat
1 lingurita mustar „whole grain” sau Dijon
cateva feliute de lamaie pentru servit
Mod de preparare
1
Se da pestele cu sare si piper, se unge cu untul topit in prealabil si se prajeste la broiler, grill sau in tigaia de teflon 5–10 minute pana este gata. Se tine la cald.2
Intr-o craticioara (500 ml–1 l) se topeste untul, se pune faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe cateva minute amestecand mereu.3
Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza mustarul, mararul, otetul si zaharul. Se pune sare daca nu are suficienta.4
Se adauga in sos si galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc mic si se fierbe inca un minut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu