miercuri, 8 iunie 2011

Chili con carne

Dificultate:[####......]
Timp necesar:60 minute
Portii:6

Ingrediente

500 g carne tocata de vita
2 cepe medii (250 g)
1 ardei rosu mic (capia, ardei gras, gogosar)
2 catei de usturoi
2 conserve de fasole rosie de 450 g
500 g bulion
1 lingurita chimen pisat
2 ligurite chili pisat sau sos de ardei iuti
sare, ulei

Mod de preparare

Iahnie de fasole
1
Se taie cubulete ceapa, se taie usturoiul feliute. Se incing 2-3 linguri de ulei si se pune usturoiul. Se caleste 1 minut apoi se adauga ceapa. Se lasa pana devine translucida amestecand din cand in cand. Foc mediu, treapta 5.
Iahnie de fasole
2
Se adauga carnea tocata, si, cu o furculita se desfac bucatile. Se pun condimentele si se amesteca. In comert exista condimente speciale pentru chili con carne, care au la baza chimen si chili, daca doriti le puteti folosi cu acelasi rezultat. Dureaza aproximativ 10 minute pana se prajeste carnea. Se pune si fasolea scursa (se recomanda fasole rosie „red kidney”) si se amesteca. Se mai lasa 2-3 minute.
Iahnie de fasole
3
Se adauga bulionul, se amesteca. Se da focul mic si se lasa 30 de minute, pana mai scade si se intrepatrund gusturile. Se serveste cat mai fierbinte posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu