miercuri, 8 iunie 2011

Chec de ciuperci

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90 minute
Portii:8 – 10
Calorii:1615

Ingrediente

3 cepe medii taiate cubulete (400 g)
2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
5 oua la temperatura camerei
5 linguri de faina (100-125 g)
5 linguri de smantana (100ml)
1 legatura mare de marar
3 linguri de ulei
sare si piper

Mod de preparare

Ceapa calita, se adauga ciupercile.
1
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
Se adauga albusul batut spuma
2
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca (350°F). Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Compozitia se pune in doua tavi mici, de chec
3
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
Sectiune
4
Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu