miercuri, 8 iunie 2011

Cartofi frantuzesti

Dificultate:[###.......]
Timp necesar:45-50 minute
Portii:3-4

Ingrediente

700 g cartofi
150 g smantana
150 g cascaval sau emmenthal
1-2 oua (optional)
piper alb, un varf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Cartofii taiati se pun la fiert
1
Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in rondele de 1 cm grosime. Se fierb in apa cu sare.
O portie de cartofi frantuzesti
2
Se da prin razatoarea mare cascavalul. Se amesteca cascavalul cu smantana, piperul, nucsoara eventual si ouale. Se impart cartofii si sosul in doua sau in trei in functie de dimensiunea tavii (2-3 l). In tava se pun un rand de cartofi, sos, cartofi si iar sos. Se preincalzeste cuptorul la 190°C; se gratineaza timp de 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu