Dificultate: |
Timp necesar: | 90 minute |
Portii: | 12-14 |
Reteta trimisa de Andrei si Alina Petre
Ingrediente
1 kg de mere
1 lingura de unt
12 linguri de zahar (5+5+2)
12 linguri de gris
5 oua
2 pliculete de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 litru de lapte
400 g frisca (optional)
Mod de preparare
1
Merele se spala, se curata de coaja si de samburi, se taie sferturi. Intr-o cratita, se topeste o lingura de unt, se aseaza merele si se presara cu 5 linguri de zahar. Se dau la cuptorul incins la 180°C pana se inmoaie, circa 20 de minute.2
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 5 linguri de zahar, se bat din nou. Se adauga galbenusurile omogenizate, apoi grisul si se amesteca usor, de jos in sus. Compozitia astfel obtinuta se pune peste merele coapte si se lasa inca 45 de minute la 180°C pana se rumeneste. Se poate verifica cu o spagheta daca este coapta.3
Cat timp budinca este in cuptor, laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si cu 2 pachetele de zahar vanilat. Se adauga si coaja de lamaie.4
Se scoate budinca si se toarna imediat laptele fierbinte. Se lasa un minut sa absoarba tot lichidul apoi se rastoarna pe platou. Daca se intarzie rasturnarea se lipesc merele de fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca. Se da la frigider si se poate manca asa sau cu frisca.Sugestii
Puteti pune merele intregi si la mijloc cateva stafide, dulceata etc.
Daca doriti presarati praf de scortisoara pe mere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu